tisdag 17 september 2024

Premiären av Pippi flyttar in i Villa Villekulla


I år fyller Pippi Långstrump 80 år och det firar Intiman med att sätta upp Pippi flyttar in i Villa Villekulla. De använder sig av originalmanuset av Astrid Lindgren, som skrevs till Pippi på Folkan på 80-talet. Dock använder de sig av sångerna från filmerna, i stället för de specialskrivna från teaterföreställningen. Musiken är skriven av Georg Riedel i nytt musikarrangemang av Jessica Stendahl.

Detta är den gladaste av regissören Kålle Gunnarssons alla familjeföreställningar då den innehåller så mycket sång, musik, dans och humor. Koreografin av Liv Sundblad och Camilo Ge Bresky känns både modern och innovativ.




Fotograf Markus Gårder

I föreställningen får vi förutom Pippi möta poliserna Kling och Klang, tjuvarna Dunder-Karlsson och Blom. Starke Adolf, Fröken Prysselius och Fru Zettergren. Tommy, Annika, pirater och pappa Efraim Långstrump.

Unga Amanda Andersson lyser som Pippi och med en fin och klar stämma framför hon självsäkert låtar som Kalle Teodor, Sov alla, Sjörövar-Fabbe och Här kommer Pippi Långstrump. Henric Joneskär, som både spelar Pippis pappa och Starke Adolf, ger både ett starkt och stabilt skådespeleri. Det känns både nytänkande och logiskt att även Pippis pappa faktiskt är rödhårig.


Fotograf Markus Gårder

Anders Lindahl och Tomas Totten Strömberg som de klantiga poliserna Kling och Klang står för snubbelhumorn i föreställningen. Även de klumpiga tjuvarna Dunder-Karlsson och Blom, som på premiären spelades av Olle af Klercker och Erik Källsäter, använde sig av slapstick humor. Olle och Erik delar rollerna med Hugo Gummesson och Benjamin Östberg på grund av sina unga åldrar. Jessica Stendahl som Prussiluskan frambringade också många skratt hos barnen i publiken.

Scenografin består främst av Pippis gula hus både framifrån och bakifrån. Baksidan används både som taket på Pippis hus, där Pippi och poliserna klättrar omkring, men även som piraterna och Kapten Långstrumps sjörövarskepp Hoppetossa.




Fotograf Markus Gårder

Så missa inte denna roliga förställning som kommer att spelas varje söndag till och med jul och sedan under hela jullovet ända fram till nyårsafton.

Musikalkalendern ger Pippi flyttar in i Villa Villekulla 4 Herr Nilsson av 5 möjliga:
🐒 🐒 🐒 🐒

Hemsida och biljetter: https://www.intiman.se/shower/pippi-flyttar-in-i-villa-villekulla
och https://showtic.se/forestallningar/pippi-flyttar-in-i-villa-villekulla

Jennie Backman 2024-09-17


Fotograf Markus Gårder


Fotograf Markus Gårder




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Beetlejuice på Östgötateatern 2024-09-15

Det är Europapremiären av Beetlejuice som spelas på Östgötateatern. Teatern hade verkligen tur och vann lotteriet att spela föreställningen ...