fredag 10 mars 2023

The Full Monty – Allt eller inget på Intiman 2023-03-09

 Handlingen utspelar sig i Sheffield under 1990-talet och berättar historien om sex arbetslösa män, fyra av dem före detta stålarbetare, som bestämmer sig för att bilda en manlig striptease för att tjäna lite pengar och för att huvudpersonen Jerry ska kunna få träffa sin son. Jerry förklarar att deras show kommer att bli mycket bättre än de välkända Chippendales-dansarna eftersom de kommer att gå "the full monty" – strippa hela vägen.


Stage Fantasy AB med Kålle Gunnarsson i spetsen sätter vanligtvis upp familjeföreställningar som Annie, Sound of music, Trollkarlen från Oz, Peter Pan och många uppsättningar ur Astrid Lindgrens sagoskatt som Pippi, Emil, Madicken, Ronja och Saltkråkan. Denna gång blir det den mer vuxna föreställningen The Full Monty – Allt eller inget, byggd på filmen med samma namn från 1997.

Här visar Erik Frisberg, Simeon Lindgren, Ludvig Ryman, Christofer Nilsson, Martin Urech och Simon Forsberg, som ska starta den manliga strippgruppen ”Hett Stål”, på både högt skådespeleri, sång och dans.

Jag läste att de endast repeterat i 12 dagar och det gör mig otrolig imponerad att hinna lära in så mycket koreografi, sångtexter och talade repliker. Tyvärr spelar denna föreställning endast 12 föreställningar, till och med den 28 april. De spelar med fyra undantag, endast torsdagar, då de delar scen med Trollkarlen från Oz, där även flertalet av skådespelarna medverkar.


Foto: Camilla Käller

Kvinnorna Joanna Perera, Maria Wells, Sussi Björninger, Charlotte Nilsson, Emma Karlsson, Liv Sundblad och Moa Asplund Svensson visar också på stark sång. Sonen Nick delas av Ian Hammarbäck och Erik Norgren och även han visar mycket skickligt skådespeleri för sin ålder. Kålle Gunnarsson har tidigare satt upp denna musikal i Falkenberg och Göteborg 2016, så han är trygg och säker som regissör för denna uppsättning.

Koreografin av Ran Hamilton och Mathias Jonsson känns övertygande, från de snubblande första stegen i repsalen till den färdiga stripshowen i finalen. Även Linda Karlssons och Caroline Erikssons 80-tals inspirerande kostym känns mycket trovärdig.

Som det står i presstexten,”trots att berättelsen är en komedi berör den även allvarliga ämnen som arbetslöshet, fäders rättigheter, depression, impotens, homosexualitet, kroppsuppfattning, arbetarklasskultur och självmord”, så jag tycker absolut att ni borde försöka att hinna att se denna föreställning.

Jennie Backman 2023-03-10


Foto: Camilla Käller

Hemsida: https://www.xn--kllegunnarsson-lib.se/portfolio_page/the-full-monty-2023/
Biljetter: https://showtic.se/forestallningar/the-full-monty/
Hemsida: https://www.intiman.se/events/the-full-monty/





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hazel – An Extravagant Musical med West End Stockholm 2024-04-04

I torsdags var jag på genrepet av den helt nyskrivna musikalen Hazel – An Extravagant Musical. Det unga musikgeniet Henrik Langemyr har skri...